scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Karthikeyan terug bij HRT

Gepubliceerd op 17 september 2011 door Niels Hendrix

HRT heeft laten weten dat Narain Karthikeyan bij de Grand Prix van India zal terugkeren in het rijdersstoeltje van de renstal. Ook zal de Indiër komend weekend tijdens de GP van Singapore tijdens de vrijdagtrainingen rijden ter voorbereiding op zijn thuisrace.
"Natuurlijk is het geweldig om weer tijdens een Grand Prix weekend te rijden. Toen ik na de Europese GP mijn zitje afstond, verzekerde het team me ervan dat ik mijn thuisrace in India zou rijden", aldus Karthikeyan.

De 34-jarige coureur moest vanaf de race op Silverstone zijn HRT racestoeltje afstaan aan Red Bull protegé Daniel Ricciardo. Het was toen al duidelijk dat hij in India op 30 oktober een nieuwe kans zou krijgen. Dit werd onderstreept toen Karthikeyan sponsordeals afsloot voor deze race.
Of deze kans er komt uit sportief oogpunt dan wel financieel gewin, daar laat HRT zich echter niet over uit.

Teambaas Colin Kolles: "Het doet me deugd om Narain terug in de auto te hebben. Door hem kilometers te gunnen tijdens de vrije trainingen op vrijdag, krijgt hij de broodnodige tijd voor hij de Indiase GP rijdt. Hij is de beste coureur uit de regio en is bijzonder getalenteerd zoals hij bewezen heeft door de progressie die hij dit seizoen geboekt heeft."

Niels Hendrix