scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Nederlandse Grand Prix op Zandvoort definitief doorgeschoven naar 2021

Gepubliceerd op 28 mei 2020 door Niels Hendrix

Er zal in 2020 zeker geen Formule 1 Grand Prix plaatsvinden op Circuit Zandvoort, zo is vandaag bekendgemaakt. De Dutch Grand Prix is als gevolg van het coronavirus definitief doorgeschoven naar 2021.

“De organisatie van de Dutch Grand Prix heeft, in samenspraak met Formula 1 Management (FOM), moeten concluderen dat het niet meer mogelijk is om dit jaar nog een race met publiek te kunnen houden”, aldus de organisatie. “Er is daarom besloten om de race definitief uit te stellen tot 2021.”

De nieuwe datum voor de Nederlandse Formule 1-race in 2020, moet nog worden vastgesteld. “FOM stelt samen met autosportfederatie FIA de agenda voor 2021 op, en daarmee ook de nieuwe datum van de Dutch Grand Prix. Zoals ieder jaar wordt de kalender ook in 2020 tegen het einde van het jaar bekendgemaakt door de FIA.”

Jan Lammers laat als sportief directeur van de Dutch Grand Prix weten: “We waren helemaal klaar voor deze eerste race. Er is een ongelofelijke prestatie geleverd, met dank aan alle betrokken fans, bedrijven en overheden.”

“De F1 heeft bij ons geïnventariseerd om de race dit jaar zonder publiek te laten plaatsvinden. Maar we willen dit moment, de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort, graag samen vieren met onze racefans in Nederland. We vragen iedereen nog even geduld te hebben. Ik heb er 35 jaar naar uit moeten kijken, dus ik kan nog wel een jaartje wachten. Hoe klaar we er ook voor waren: 2020 wordt 2021”, besluit Lammers.

Het eerste weekend in mei dit jaar zou met 300.00 fans over het weekend een uitverkocht huis hebben opgeleverd. De tickets van 2020 blijven geldig voor 2021, zo laat de organisatie van de Dutch Grand Prix weten, al is het ook mogelijk om ervoor te kiezen geld terug te vragen.