scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max te gast bij Sport am Sonntag: 'Ik wil altijd winnen, elk jaar'

Gepubliceerd op 17 mei 2020 door Johan Peeters

Max Verstappen was op zondagavond via een livestream te gast bij “Sport am Sonntag”. Bij het sportprogramma van de Oostenrijkse TV-zender ORF was Dr. Helmut Marko namens Aston Martin Red Bull Racing in de studio aanwezig om, samen met Max, de huidige stand van zaken in de Formule 1 door te nemen.

Op de vraag hoe hij de tijd na het cancelen van de Grand Prix van Australië en nu is doorgekomen, vertelt Max: “Ik ben teruggekomen uit Australië en ben de hele tijd hier thuis geweest. Ik heb veel op de simulator gereden en veel getraind. Hier in Monaco was natuurlijk ook een lockdown. Uiteindelijk hebben we niet veel anders gedaan. Gelukkig gaat het hier weer een beetje de goede kant uit. Je kunt bijna alles weer doen, maar alleen met mondkapjes.”

Ook Max verheugt zich op het nieuwe seizoen dat, als alles volgens plan verloopt, op 5 juli op de Red Bull Ring in Oostenrijk van start gaat. “Ik houd er van om races te rijden en hoop dat we weer snel in de auto zitten.”

Op de vraag waarom het de laatste jaren juist op de Red Bull Ring zo goed ging met Max en Red Bull Racing, antwoordt Max: ”Ik houd van het circuit, het is ons thuiscircuit en dat motiveert altijd. We hebben als team goed werk geleverd, qua strategie, maar ook onze auto ging daar altijd goed. En als alles klopt, kun je daar ook de wedstrijd winnen.”

Max kan alleen dit jaar nog de jongste wereldkampioen in de Formule 1 ooit worden. Max legt uit hoe belangrijk dit voor hem is: “Ik wil altijd winnen, elk jaar. Als het zou gebeuren, is dit natuurlijk bijzonder en erg mooi, maar mijn motivatie is om elke race te winnen. De auto was tijdens de wintertests in Barcelona erg goed, alles functioneerde prima. Het is natuurlijk nog even afwachten, maar het team is erg gemotiveerd en ze willen voor het kampioenschap gaan, ik ook. Ik heb er veel vertrouwen in dat we samen met Honda een goed pakket hebben.”