scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max ongenaakbaar in Formule 3-races Real Racers Never Quit op Road America

Gepubliceerd op 30 maart 2020 door Julien Lemmen

Max Verstappen heeft maandagavond beide races van “Real Racers Never Quit by Team Redline” op het circuit van Road America op zijn naam geschreven. In het virtuele kampioenschap op iRacing reed Max in een Formule 3-auto in race één vanaf pole onbedreigd naar de overwinning.

In race twee startte Max vanaf P2. Na een tumultueuze eerste ronde, waarbij Daniel Juncadella en Lando Norris beiden door eigen toedoen van de baan schoten, nam Max de leiding over. In een spannende slotfase wist Verstappen Juncadella met de grootste moeite van het lijf te houden. Max won de race met slechts twee tienden voorsprong en verstevigde zo zijn leiding in het twaalf races tellende kampioenschap, dat te volgen is via de livestreams van Team Redline op live.teamredline.com.

Max kijkt tevreden terug op zijn avond: "Ik moest revanche nemen op het V8 Supercars-fiasco van afgelopen vrijdag. Dit ging een stuk beter en ik ben er erg blij mee. Bovendien kon ik maar drie rondes rijden in de eerste vrije training, omdat mijn PC crashte. Ik had erg veel plezier vandaag. Deze baan heeft veel slipstream mogelijkheden op bepaalde plekken. In de lange rechter doordraaier heb je wat meer last van de auto voor je, dus het is nog steeds lastig om in te halen."

In de laatste ronde van race twee raakten Verstappen en Juncadella elkaar in gevecht om te leiding. De twee konden hun weg echter vervolgen en eindigden als eerste en tweede. Max geeft zijn visie op het incident: "Ik zag dat Daniel elke ronde een beetje dichterbij kwam. Ik probeerde hem niet in mijn slipstream te krijgen, maar ik maakte een foutje in de hairpin en daarmee verloor ik drie tienden. Toen kwam hij in mijn slipstream, wat zorgde voor een spannende laatste ronde. Ik wist niet wat er precies gebeurde tijdens het incident, dus ik heb de onboard beelden teruggekeken Ik stuurde niet naar rechts. Ik ging rechtdoor, de baan ging wat naar links en we raakten elkaar. Het is wat het is. Gelukking vlogen we niet van de baan en finishten we op dezelfde posities."

Aankomende woensdag staan race negen en tien op het programma, waar met GT-auto's gereden zal worden. Het circuit wordt vlak voor de eerste training pas bekend gemaakt. Afgelopen woensdag won Verstappen beide races in de GT-auto's en hij kijkt dan ook rijkhalzend uit naar de volgende krachtmeting: "We gaan er woensdag weer tegenaan en ik ga proberen zoveel mogelijk punten te scoren. Hopelijk zal het met de GT-auto’s weer goed gaan en hoeven we niet weer met de V8 Supercars te rijden komende vrijdag."

Net als vorige week maandag mogen de coureurs maandagavond in de auto’s uit de voormalige Formule 3-Euroseries plaatsnemen, de klasse waarin Max in 2014 reed. Waar de vorige Formule 3-race nog op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps werd verreden, worden de ruim 40 professionele coureurs dit maal losgelaten op het even zo spectaculaire circuit van Road America.

Max kwalificeert zich op pole positie voor race één. Formule 1-collega Lando Norris vergezeld Max op de eerste startrij, in een competitief veld met de eerste 30 coureurs binnen één seconde van elkaar. Max komt bij de start van race één goed weg van zijn plek. Hij behoudt de leiding met Norris vlak achter zich. De gebroeders Kelvin en Sheldon van der Linde sluiten aan op plek drie en vier.

Voormalig Formule 1-coureur Stoffel Vandoorne wordt in ronde vier ondersteboven getikt bij bocht één, waarmee de Belg terug valt tot de achterhoede. Ondertussen raken Kelvin van der Linde en Norris met elkaar in gevecht voor P2. Dit geeft Max de kans om gestaag weg te lopen bij de twee kemphanen. Norris wordt vervolgens voorbij gereden door de van der Linde broers, en valt terug tot plek vier.

In het middenveld vinden er enkele zware incidenten plaats, met meerdere coureurs die ondersteboven gaan. In de voorlaatste ronde spint Kelvin van der Linde en valt terug tot P5. Aan kop gaat Verstappen onbedreigd naar de zege, met ruim twee seconden voorsprong op Sheldon van der Linde. Norris completeert het podium, vóór Nederlander Bent Viscaal op plek vier.

Uitslag ronde 4, race 1 - Real Racers Never Quit by Team Redline Max kwalificeert zich als tweede voor race twee, terwijl Daniel Juncadella op pole staat. Bij de start raken Norris en Verstappen meteen in gevecht. Bij het uitkomen van de snelle bocht tien gaat Juncadella wijd en verliest de leiding aan Max, terwijl Norris één bocht later voorbij steekt aan Verstappen. Dit is echter van korte duur als Norris bij het uitkomen van de laatst bocht spint en terugvalt tot P19. Dit geeft Max de kans om de leiding weer over te nemen, met Juncadella en Sheldon van der Linde achter hem op plek twee en drie.

In de laatste ronde heeft Juncadella de aansluiting met Verstappen gevonden en de Spanjaard waagt een inhaalpoging op het rechte stuk vóór bocht 12. De twee raken elkaar, maar beide heren kunnen hun weg vervolgen. Dit geeft Max de ruimte om als eerste over de streep te gaan, met Juncadella een kleine twee tienden achter hem. Met vijf overwinning in acht races, gaat Max nu ruim aan de leiding in het kampioenschap.

Aanstaande woensdag 1 april om 21.00 uur volgt het vijfde evenement, van de in totaal zes ronden van Real Racers Never Quit. Je kunt het dan weer live volgen via live.teamredline.comKlik hier voor meer informatie over de serie. 

Uitslag ronde 4, race 2 - Real Racers Never Quit by Team Redline