scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max wint eerste race Real Racers Never Quit op Spa-Francorchamps

Gepubliceerd op 23 maart 2020 door Niels Hendrix

Max Verstappen heeft de eerste simrace van “Real Racers Never Quit by Team Redline” op zijn naam geschreven. Het 40 man sterke startveld, bestaande uit professionele coureurs, werd in virtuele Formule 3-auto’s losgelaten op Spa-Francorchamps.

De tweede race, eveneens op het Belgische circuit, werd door de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde op zijn naam geschreven. Maar de grootste winnaars waren de fans, die twee ontzettend vermakelijke wedstrijden volop fraaie acties voorgeschoteld kregen via de livestreams van Team Redline op live.teamredline.com.

Max won de eerste race relatief onbedreigd, maar had in het tweede bedrijf alle tien de ronden zijn handen vol aan zijn Formule 1-collega Lando Norris. “Omdat Lando en ik de hele race met elkaar in gevecht waren, kon Kelvin op ons inlopen. Het was enorm leuk. Alleen jammer dat ik net het gras raakte, waarop je met iRacing geen enkele grip meer hebt”, legt Max uit over het moment waardoor hij uiteindelijk de zege uit handen zag glippen. “Het was een mooie race. Rijden in Formule 3-auto’s brengt altijd veel plezier en het veld was erg competitief.”

Na een half uur vrije training op het befaamde circuit Spa-Francorchamps, weten 40 coureurs zich binnen slecht 2,5 seconde te plaatsen, hetgeen aantoont hoe competitief het veld wel niet is. In Dallara Formule 3-bolides zet Max de derde tijd (2:11.316) op anderhalf tienden van Lorenzo Colombo. Meteen aansluitend volgt de kwalificatie, waarbij elke coureur twee ronden krijgt. Max weet daarbij de derde plaats op de startgrid voor de eerste race van de avond voor zich op te eisen. Colombo pakt pole, voor Kelvin van der Linde. Lando Norris start als vierde, voor Larry ten Voorde.

Bij de start van de eerste race op het Belgische circuit is Max erg goed weg en weet hij de leiding over te nemen aan het einde van het rechte stuk Kemmel Straight. Colombo volgt, voor Ten Voorde. Norris is dan teruggevallen tot P10. In de tweede ronde spint Antonio Felix da Costa het grind in en valt terug tot P19. Her en der is er licht contact tijdens de felle duels. In de vierde ronde heeft Colombo de aansluiting bij Max gevonden en wordt de Nederlander onder druk gezet.

Rockenfeller en Montoya crashen in de vijfde ronde bij het ingaan van Les Combes, maar aangezien er geen schade gereden kan worden, kunnen de heren hun weg vervolgen. Norris gaat dan als zesde rond, maar wel met de snelste ronde achter zijn naam (2:11.352). Na zeven ronden is het verschil tussen de twee leiders nog steeds maar een halve tel. Ten Voorde en Daniel Juncadella volgen op P3 en P4.

Colombo blijft in de slipstream van Max hangen, maar weet zich niet in een positie te manoeuvreren om tot een inhaalpoging te komen. Zo wint Max na tien ronden de eerste race op Spa-Francorchamps. Juncadella finisht als derde op respectabele afstand van drie seconden van Colombo. Ten Voorde wordt vierde en Norris zesde.

Uitslag ronde 1, race 1 - Real Racers Never Quit by Team Redline Ook de tweede race van Real Racers Never Quit by Team Redline vindt plaats op het circuit in de Belgische Ardennen. Na de vrije training volgt wederom de kwalificatie van twee ronden en ditmaal weten de twee meestrijdende Formule 1-coureurs zich op de eerste startrij te plaatsen: Max start van pole positie met Norris op acht honderdsten. De eerste 21 coureurs kwalificeren zich binnen één seconde en dat is een opmaat naar een spannende tweede race.  

Max heeft wederom een goede start en met vijf man breed komt het veld aan bij het einde van Kemmel Straight. De Nederlander houdt nipt de leiding voor Norris, terwijl Philipp Eng en Kevin van der Linde ook in een heftig gevecht voor de derde stek verwikkeld zijn. Ten Voorde is dan met een flinke crash al teruggevallen.

In de derde ronde pakt Norris op het rechte stuk een slipstream en passeert hij Verstappen voor de leiding. De rollen zijn dan omgedraaid en nu is het de beurt aan Max om op de Brit te jagen. Halverwege de vijfde ronde maakt Max zijn actie en verschalkt hij Norris. Het duo ligt dan een seconde los van Van der Linde op P3. Twee ronden later wisselen de kemphanen weer en gaat Norris op kop. Het is een bijzonder vermakelijk en spannend gevecht. Met zijn neus in de diffuser van Norris, gaat Max de achtste ronde in en hij weet weer stuivertje te wisselen.

Ondertussen heef Van der Linde de aansluiting met de twee kemphanen gevonden en gaat het drietal als aan een touwtje de een-na-laatste ronde in. Max en Van der Linde raken elkaar licht, waarop Max iets te wijd gaat, net over het gras en spint, waarbij hij Norris raakt. Door het tumult pakt Van der Linde met nog een anderhalve ronde te gaan de leiding en daarmee uiteindelijk de winst. Eng schuift op naar de tweede positie, voor Mikkel Jensen. Max wordt uiteindelijk als vierde geklasseerd, omdat Norris uit de stand geschrapt wordt.

Aanstaande woensdag 25 maart om 21.00 uur volgt het tweede evenement, van de in totaal zes ronden van Real Racers Never Quit. Je kunt het dan weer live volgen via live.teamredline.com. Klik hier voor meer informatie over de serie. 

Uitslag ronde 1, race 2 - Real Racers Never Quit by Team Redline