scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ook de Grands Prix van Nederland, Spanje en Monaco uitgesteld

Gepubliceerd op 19 maart 2020 door Niels Hendrix

Ook de Grands Prix van Nederland, Spanje en Monaco zijn uitgesteld, zo luidt het officiële bericht van de Formule 1. Heel verrassend is het nieuws, dat de drie races die in de maand mei gepland stonden uitgesteld worden, echter niet meer gezien de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

“Vanwege de wereldwijde verspreiding van het coronavirus en na voortdurende gesprekken met de drie promotors, bevestigen we vandaag dat de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, de Formula 1 Gran Premio de Espana en de Formula 1 Grand Prix De Monaco worden uitgesteld”, aldus het persbericht van de Formule 1. “De Formule 1, de FIA en de drie promotors hebben deze beslissing genomen om de gezondheid en veiligheid van het reizende personeel, de deelnemers aan het kampioenschap en de fans, hetgeen onze onze voornaamste zorg heeft, te waarborgen.”

Eerder werd er al een streep gezet door de GP-weekenden in Bahrein, Vietnam en China, terwijl de seizoen opener in Australië op het allerlaatste moment werd afgeblazen. Nieuwe data zijn er nog niet geprikt voor de inmiddels in totaal zeven Grands Prix die zijn uitgesteld en het valt nog maar te bezien of die allemaal ingehaald kunnen gaan worden. Dat de zomerstop in augustus is komen te vervallen, geeft daar wel enige mogelijkheden toe. 

“De Formule 1 en de FIA blijven nauw samenwerken met de promotors en lokale autoriteiten om de situatie te monitoren en nemen de tijd om te kijken naar potentiële alternatieve data om deze Grands Prix later in het jaar te kunnen houden als de situatie is verbeterd. De Formule 1 en de FIA verwachten zodra het veilig is na de maand mei aan het 2020 kampioenschap te kunnen beginnen en zullen de situatie rond het coronavirus in de gaten blijven houden.”