scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max actief in simracing: 'Het houdt me scherp'

Gepubliceerd op 18 maart 2020 door Niels Hendrix

Het coronavirus heeft de wereld in haar greep en het dagelijks leven zoals we dat kenden, heeft een plotselinge wending gekregen. Monaco is een van de landen die in lockdown is en ook Max Verstappen zit daardoor noodgedwongen thuis.

De Nederlandse Formule 1-coureur brengt zijn dagen nu door met trainingsattributen die hij thuis heeft en op gymapparatuur die hij op zijn balkon heeft staan. Daarnaast zit hij veel in zijn eigen simulator en rijdt hij regelmatig online races. Zo maakt Max toch de nodige kilometers.

Max kwam dinsdagavond op het realistische spel iRacing in actie tegen de top van de virtuele coureurs uit de simwereld. Max, die online uitkomt voor Team Redline, kreeg daarbij onder meer tegenstand van Lando Norris. Dat kwam op de oval van Daytona tot een treffen, toen de Brit in een poging om de koppositie van Max over te nemen tegen de achterkant van de Nederlander reed. De tik was genoeg om Max te laten spinnen en Norris ging er vandoor met de zege.

In de tweede simrace op Daytona, waarbij Max zich in een Formule 3-auto als tweede kwalificeerde, wist hij na fraaie duels en een spraakmakende actie wel de winst te pakken. “Het was een amuserende race”, vertelt Max na afloop. “Mijn directe achtervolger en ik werkten goed samen om weg te rijden van de rest, maar geen van ons beiden wilde in de laatste ronde op kop rijden bij het ingaan van de laatste chicane.” Max legt uit hoe hij op sluwe wijze de winst naar zich toe wist te trekken: “De enige optie die ik had, was om hem te misleiden. Vlak voor de chicane remde ik, waarna hij ook remde en ik kon accelereren en een gat van zes tienden kon slaan. Dat was genoeg om de race te winnen. Dat was mooi, het was een leuke race."

Natuurlijk hoopt ook Max dat de situatie in de wereld binnen afzienbare tijd weer normaliseert. Maar tot die tijd, blijft hij actiever bezig met simracen. “Hierdoor blijf ik scherp”, vervolgt Max. “Ik kan ook niet veel anders doen, want iedereen moet binnen blijven. Daarnaast vind ik het ook gewoon leuk. Ik geniet van het simracen. Ik heb het in de winstertop ook veel gedaan en ik probeer er mijn vaardigheden mee te verbeteren. Ik geniet ervan.”

Max zegt tot besluit: “Zo’n event met professionele ‘echte’ coureurs en simcoureurs samen, is geweldig. Het is goed voor iedereen, je blijft scherp en je probeert elkaar te verslaan. Het is leuk en er zullen nog meer simraces volgen waaraan ik deelneem.”