scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Albon vervolgt Red Bull testwerk met 59 ronden op donderdagochtend

Gepubliceerd op 20 februari 2020 door Niels Hendrix

Ook de tweede testdag op Circuit de Barcelona Catalunya is voorspoedig verlopen voor Aston Martin Red Bull Racing, dat vandaag Alex Albon achter het stuur van de RB16 had zitten. Met 59 ronden en de derde tijd (1:18.155) was het een prima ochtend. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton wist voor Mercedes de meeste ronden af te leggen: 106 stuks. Racing Point zat er qua snelheid weer goed bij, met Sergio Perez als snelste man op de baan met 1:17.347.

Ook de tweede testdag in Barcelona begint met een onbewolkte hemel en lekker zonnetje. Net als bij AlphaTauri is bij Red Bull de auto getooid met een dubbelzijdig ‘wasrek’, vol met meetapparatuur om luchtstromen in kaart te kunnen brengen. Pierre Gasly spint met zijn verzwaarde AT01, maar kan zijn weg probleemloos vervolgen. Bij Ferrari zit net als op woensdag Charles Leclerc achter het stuur. In de middag zal Sebastian Vettel, die gisteren ziek was, voor het eerst zijn meters gaan maken. In het eerste uur worden er nog niet veel ronden voltooid, omdat de temperatuur ondanks het prima weer nog vrij laag is.

Halverwege de ochtend valt een nieuwe innovatie bij Mercedes op, waarbij het erop lijkt dat Hamilton zijn stuur naar voren kan trekken, waarna de camber van de auto verandert. Door de stand van de voorwielen te wijzigen, zou de bandentemperatuur op de rechte stukken beter gereguleerd en daardoor de slijtage verminderd kunnen worden.

Na drie uur heeft Perez voor Racing Point de snelste ronde laten noteren (1:17.347), voor Daniel Ricciardo (Renault) en Albon, die vandaag in de RB16 zit. De meeste ronden staan op dat moment op naam van Hamilton (79), voor Romain Grosjean (Haas) met 63 stuks en Albon met 58 ronden.

In het laatste uur worden er lange runs gereden door Perez, Ricciardo, Hamilton en Raikkonen (Alfa Romeo). Rondetijden worden dan nog amper verbeterd, maar kilometers worden er wel gemaakt en dat is het belangrijkste deze dagen.

Uitslag donderdagochtend 20 februari, Barcelona: