scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

George Russell snelste tijdens tweede testdag Pirelli

Gepubliceerd op 04 december 2019 door Johan Peeters

George Russell heeft de tweede en laatste testdag van Pirelli in Abu Dhabi als snelste afgesloten. De Williams-coureur mocht de Mercedes W10 van Valtteri Bottas op de tweede dag aan de tand voelen, en reed in totaal 145 ronden. Zijn snelste tijd was een 1.37.204.  

Met deze tijd was de Brit twee tiende sneller dan de Ferrari met aan boord Charles Leclerc, die een 1.37.401 op de klok wist te zetten. Aan de testdag van de Monegask kwam twee uur voor het vallen van de vlag een voortijdig einde. Leclerc beschadigde tijdens een crash de achtervleugel, en wellicht ook de versnellingsbak, van zijn auto en daarmee zat zijn dag er op. Hij bleef daarmee steken op een aantal van 103 gereden ronden.

Lance Stroll sloot voor Racing Point de dag af als derde, gevolgd door Pierre Gasly in de Toro Rosso en de McLaren van Carlos Sainz op de plekken vier en vijf. Esteban Ocon reed ook de tweede dag voor Renault en werd zesde.

Alexander Albon nam de honneurs voor Aston Martin Red Bull Racing waar en reed de zevende tijd. Pietro Fittipaldi mocht weer eens een dag in de Haas plaatsnemen en reed de achtste tijd. Achter de Braziliaan treffen we de Alfa Romeo van Antonio Giovinazzi aan die negende werd. Nicholas Latifi en Roy Nissany sluiten de rij op de plekken tien en elf. Zij deelden op de laatste testdag de Williams FW42.