scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos over de kansen van Max in 2020: 'Ik heb goede hoop'

Gepubliceerd op 02 december 2019 door Niels Hendrix

Jos Verstappen blikte in het programma Peptalk op Ziggo Sport terug op de Grand Prix van Abu Dhabi, waarin zijn zoon Max Verstappen het Formule 1-seizoen 2019 met een fraaie tweede plaats afsloot. Dat bracht de Nederlandse Aston Martin Red Bull Racing-coureur de derde positie in het wereldkampioenschap.

Gevraagd om Max een rapportcijfer te geven voor zijn seizoen, antwoordt Jos lachend: “Van mij krijgt hij een tien! Als hij het goed doet krijgt hij een tien, maar anders niet hoor. Ik denk dat Max op de best mogelijke positie geëindigd is dit jaar.”

Vooruitblikkend op volgend jaar, zegt Jos: “Dat blijft afwachten. Red Bull is heel enthousiast over volgend jaar, maar dat zijn Ferrari en Mercedes ook. Het is belangrijk om er vanaf de eerste wedstrijd te staan. Die kans is groter, omdat de reglementen hetzelfde blijven. Ik heb goede hoop, maar we zullen moeten afwachten tot volgend jaar hoe het ervoor staat.”

Max wist drie maal te zegenvieren in 2019, in Oostenrijk, Duitsland en Brazilië. Jos vertelt wat hij de mooiste overwinning vond: “Oostenrijk. Die was belangrijk voor Red Bull en voor Honda. Het was op de Red Bull Ring, de thuishaven van Red Bull, waar meer dan twintigduizend Nederlanders bij aanwezig waren. Alles bij elkaar was dat de mooiste winst.”

Bovendien wist Max drie maal pole positie te rijden, waarvan hem er echter eentje ontnomen werd. Ook Jos zit op zo’n moment te genieten. “De kwalificatie vind ik zeker belangrijk”, aldus Jos. “Je moet op de eerste startrij staan om meer kans te hebben om te winnen. Maar ik geniet meer van een overwinning.”

“We komen steeds dichterbij en dat zag je ook tijdens de laatste race in Abu Dhabi, wat niet het beste circuit is voor de RB15. Toch zat Max daar maar 0,36 seconde van de pole positie af. Als zijn laatste rondje perfect was geweest, had dat zelfs twee tienden kunnen zijn. Het laat zien dat we steeds dichterbij komen en daarom zijn de kansen voor volgend jaar ook groeiende”, besluit Jos.