scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Red Bull Racing wint de DHL Fastest Pit Stop Award 2019

Gepubliceerd op 02 december 2019 door Niels Hendrix

Aston Martin Red Bull Racing noteerde tijdens het laatste Formule 1-weekend in Abu Dhabi voor de negende maal in 2019 de DHL Fastest Pit Stop. Max Verstappen werd na in de 25e ronde na 2.06 seconden weer op weg gestuurd. Dat was sneller dan alle andere concurrenten op Yas Marina Circuit.

Red Bull had de 2019 titel “DHL Fastest Pitstop Award” al voorafgaand aan de laatste race veilig gesteld en was daarmee het eerste team dat de prestigieuze titel wist te prolongeren. Williams werd tweede, met ook negen maal de snelste pitstop in afgelopen jaar. Maar de consistentie van Red Bull was doorslaggevend.

Red Bull wist het wereldrecord van snelste pitstop in 2019 maar liefst drie keer aan te scherpen. Het meest recent was dat tijdens de Braziliaanse Grand Prix, toen Max z’n auto in slechts 1.82 seconden van nieuwe banden werd voorzien.

“Ik ben erg trots op ons team in de pitstaat”, liet sportief directeur Jonathan Wheathley weten bij het in ontvangst nemen van de 2019 DHL Fastest Pit Stop trofee. “Om in hetzelfde seizoen drie keer een nieuw wereldrecord neer te zetten, is echt heel speciaal. We richtten ons op het verbeteren van onze prestaties en zijn er trots op dat we onze inspanningen beloond zien worden!”