scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Tanabe van Honda blikt terug: 'Het was een bemoedigend jaar'

Gepubliceerd op 01 december 2019 door Bryan van Berlo

Technisch directeur van Honda Racing F1, Toyoharu Tanabe, laat na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi weten: “Een coureur op het podium en drie auto’s in de punten vormen een goed einde van het seizoen. Max reed weer een sterke race door goed met zijn banden om te gaan. Met een fantastische inhaalmanoeuvre op Leclerc herpakte hij de tweede positie en is een derde plek in het coureurskampioenschap een feit.”

“Het was voor het eerst in het hybride-tijdperk dat we met twee teams werkten. De communicatie verliep erg goed, waardoor we een stevige stap voorwaarts hebben kunnen maken. Die vooruitgang was ook te zien in onze drie overwinningen met Aston Martin Red Bull Racing en de twee podiums met Toro Rosso.”

“Ik zou graag beide teams willen bedanken: de teamleden die op het circuit werken, iedereen in de fabrieken in Japan, Italië en het Verenigd Koninkrijk en ook onze leveranciers. We hebben zelfs ondersteuning vanuit andere afdelingen binnen Honda gehad, dus het hele bedrijf heeft een rol gespeeld in het verbeteren van onze prestaties. Ik wil ook graag alle fans bedanken die ons hebben ondersteund. Het was een bemoedigend jaar, maar we zijn nog niet waar we willen zijn. We blijven dan ook hard werken om verder te verbeteren.”