scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max na de vrijdag in Abu Dhabi: 'Zie het best wel positief in'

Gepubliceerd op 29 november 2019 door Johan Peeters

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Abu Dhabi sprak Max Verstappen met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café, dat elke vrijdagavond omstreeks 22.30 uur op Ziggo te zien is.

Terugkijkend op de eerste twee vrije trainingen op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi, die de Nederlander uiteindelijk als vijfde afsloot, laat Max weten: “Het ging vandaag op zich wel redelijk goed en hebben ons programma af kunnen werken. Mercedes ziet er sterk uit, maar dat is eigenlijk altijd wel op dit circuit. Ze hebben heel veel grip achter en dat heb je hier ook nodig.”

“Wij zijn nog aan het kijken wat we kunnen doen om de balans iets beter voor elkaar te krijgen. Het zijn allemaal kleine dingen, want het zijn allemaal hele langzame bochten, als het dan niet helemaal klopt verlies je ook meteen heel veel tijd. Ik zie het best wel positief in. Bottas heeft een nieuwe motor, dus die rijdt met meer vermogen dan Lewis, dus ik kijk wat meer naar de tijden van Lewis en daar zitten we maar twee en een half tienden vanaf. Dus dat is nog niet zo heel verkeerd.”

Gevraagd naar de nieuwe voorvleugel, waar de coureur van Aston Martin Red Bull Racing vandaag mee reed, antwoordt Max: “De vleugel heeft een andere vorm en het is meer om een idee te krijgen voor volgend jaar.”

Prijsvraag GP Abu Dhabi: win de Red Bull Racing team rugzak!