scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max rijdt in USA zijn 100e Grand Prix: 'Het is snel gegaan'

Gepubliceerd op 31 oktober 2019 door Niels Hendrix

Max Verstappen is de jongste Formule 1-coureur ooit en tevens de jongste in de punten. Maar ook de jongste op het podium, de jongste aan de leiding, de jongste met een snelste raceronde en jongste Grand Prix-winnaar. Om maar een paar records te noemen! Toch rijdt Max komend weekend alweer zijn 100e Formule 1-race.

“Dat is een goed begin”, reageert Max met een lach. “Het is snel gegaan als je bedenkt dat ik op 22-jarige leeftijd al mijn 100e Grand Prix rijd. Dat had ik zelf ook nooit verwacht. De afgelopen vijf jaar zijn snel voorbij gegaan. Ik heb vele mooie herinneringen en hopelijk volgend die er nog veel meer.”

Om dit bijzondere moment van de 100e Formule 1-race van Max te vieren, komt Verstappenshop.nl met een speciale actie: 50% korting op de oranje driver cap! Geldig t/m 7 november, klik hier!

Max is graag in USA en niet alleen op Circuit of the Americas in Texas. Hij vertelt: “Ik houd ervan om hier te zijn, waar dan ook: Austin, Los Angeles of Miami, het is overal in USA erg gaaf. Een extra race in USA zou niet verkeerd zijn, zolang het maar een spannende wedstrijd is en er veel fans op af komen.”

Gevraagd naar zijn verwachtingen voor het weekend, zegt Max: “We kunnen weer een goede race hebben. Vorig jaar wisten we vanuit het achterveld toch op het podium te eindigen en dat was een goed resultaat. Achterin starten gaf me de kans om een andere strategie te hanteren, wat niet verkeerd uitpakte. Nu willen we natuurlijk in de voorhoede van start gaan en kijken wat we vanuit daar kunnen doen.”

“In Mexico werkte de auto erg goed, dus we proberen dat hier door te trekken. Als we niet teveel tijd verliezen op rechte stukken kunnen we weer een positief weekend hebben. Het zal in de kwalificatie waarschijnlijk niet zo goed gaan in Mexico, maar als we in de kwalificatie een paar tienden achter Mercedes en Ferrari zitten, maken we in de race nog kans.”

Kijkend naar het kampioenschap kun je daar nog derde worden. “Dat is niet zo heel belangrijk voor mij”, aldus Max. “Maar natuurlijk is het beter om derde te worden dan vierde of vijfde. Wij hebben de laatste races veel punten laten liggen. Het is positief dat we in het kampioenschap met de Ferrari’s het gevecht aan kunnen gaan, want in begin van seizoen hebben zij veel punten verloren.”

Prijsvraag GP USA: win het grijze Max Verstappen vest met capuchon!