scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Grand Prix Mexico tot en met 2022 op de kalender

Gepubliceerd op 08 augustus 2019 door Johan Peeters

De Mexicaanse Grand Prix zal op de kalender van de Formule 1 blijven staan. De organisatie tekende op donderdag een nieuwe driejarige overeenkomst waarmee de toekomst van de race tot en met 2022 verzekerd is.

De Grand Prix, waarvan de laatste twee edities gewonnen werden door Max Verstappen, stond na een jarenlange afwezigheid sinds 2015 weer op de Formule 1-kalender. Het huidige contract zou na de komende editie van 2019 aflopen.

Chase Carey, de CEO van de Formule 1, is blij met de contractverlenging: "We zijn verheugd dat we onze samenwerking met Mexico-stad hebben kunnen verlengen, waarmee de stad tenminste tot en met 2022 Mexicaanse Grand Prix zal organiseren. Sinds de terugkeer op de kalender in 2015 is dit evenement altijd ongelooflijk populair gebleken bij het publiek en de fans, niet alleen in Mexico, maar over de hele wereld. Het bewijs hiervan is het feit dat de promotor van de race maar liefst vier jaar op rij de FIA-prijs heeft gewonnen voor het beste evenement, en dat er in die vier jaar meer dan 1,3 miljoen toeschouwers de Grand Prix hebben bijgewoond.”

“De Grand Prix is ook een belangrijke economische motor voor de stad geweest en heeft haar reputatie als centrum voor toerisme versterkt. Ik wil de burgemeester, Claudia Sheinbaum Pardo en de hele regering van Mexico-Stad bedanken voor al hun inspanningen om ervoor te zorgen dat de Formule 1 doorgaat in Mexico en ik kijk uit naar een nieuwe grote schare fans bij het Autodromo Hermanos Rodriguez van 25 tot en met 27 oktober voor de Formule 1 Gran Premio de Mexico 2019.”