scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max na vrijdag in Hongarije: 'We zijn nog altijd niet het dominante team'

Gepubliceerd op 02 augustus 2019 door Julien Lemmen

Na afloop van de eerste twee vrije trainingen van de Grand Prix van Hongarije sprak Max Verstappen met Olav Mol voor het programma Formule 1 Café, dat elke vrijdagavond om 22.30 uur op Ziggo te zien is.

Ben je anders naar Hongarije afgereisd, nu je twee van laatste drie Grands Prix gewonnen hebt?
Max: “Nee, dat zou verkeerd zijn. ik denk dat je altijd zelfvertrouwen moet hebben, erin moet geloven en hetzelfde niveau moet brengen. Hoe je naar een weekend toeleeft, moet daarin geen verschil maken. Ook als ik drie keer derde zou zijn geworden, was ik op dezelfde manier aan het weekend begonnen. Dat we afgelopen race gewonnen hebben, geeft geen garanties voor dit weekend.”

Zit het kampioenschap er misschien nog in?
“Het kwam mooi uit in Hockenheim, maar we moeten wel realistisch blijven dat we nog altijd niet het dominante team zijn, dus we moeten nog wel even aan de slag. Het is nog een groot gat, dus ik probeer er gewoon voor te zorgen dat we elk weekend een goede wedstrijd hebben. Om te zeggen dat we mee doen voor het kampioenschap, nee, dat denk ik niet. Als we zo door blijven gaan doen we wel de hele tijd vooraan mee.”

Verstappen kwalificeerde zich in Hockenheim op de tweede plaats. Geeft dit reden tot tevredenheid?
“Er was wat afgebroken aan de vloer tussen Q1 en Q2, dus daar verloren we best wel wat tijd door. We hadden eigenlijk voor Lewis moeten staan, want op de zaterdagmorgen waren we echt snel ten opzichte van Mercedes. Ferrari had normaal gesproken de pole moeten pakken als ze geen problemen hadden gehad. Ik was niet helemaal blij, maar je kunt niet zeggen 'ik ben niet blij met een tweede plek', want dan valt iedereen weer over je heen. Maar ik wist natuurlijk dat mijn vloer kapot was, dus vandaar.”

Wat denk je ervan om met de gele band in Q2 te kwalificeren?
“Er zit wel een snelheidsverschil tussen de medium en zachte compound hier op de Hongaroring, maar ik denk dat we voldoende speling hebben naar de teams achter ons om in Q2 met een gele band te kwalificeren, als we dat zouden willen.”

Welke drie wedstrijd kun je dit jaar nog winnen?
“Singapore en Mexico. Daar gaan we altijd wel redelijk goed. Hongarije misschien. Hij staat niet echt bovenaan mijn lijstje waar ik denk dat we het echt kunnen doen. Misschien Brazilië ook, wie weet.”

Hoe sta je erin om de kalender uit te bereiden naar 22 wedstrijden?
“Daar ben ik niet voor. Er is een limiet. Als coureurs heb je buiten Grand Prix weekend nog heel veel verplichtingen en ik denk dat het dan wat teveel wordt. Ook voor de monteurs, die kunnen dan beter een echtscheiding aanvragen, want die zijn dan bijna nooit meer thuis. Ze zijn eerder op een circuit en vertrekken later, dus voor hen is het nog extremer. Ik snap wel dat er dan meer inkomsten gegenereerd worden, maar er moet een limiet en een goede balans zijn.”

Prijsvraag GP Hongarije: win een oranje RBR 33 t-shirt en Verstappen strandlaken!