scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max blikt vooruit op Hongaarse Grand Prix: 'Een van mijn favoriete circuits'

Gepubliceerd op 30 juli 2019 door Bryan van Berlo

Max Verstappen blikt vooruit op de Grand Prix van Hongarije, de laatste wedstrijd voor de zomerstop: “De Hungaroring is een van mijn favoriete circuits en ik kijk ernaar uit om er weer naartoe te gaan. Het is een erg technische baan en om je goed voor iedere bocht te kunnen positioneren, moet je de apex echt goed raken. Omdat het circuit zo smal is, voelt het een beetje alsof je met een grote auto op een klein circuit rijdt, maar dat maakt het zeker niet minder leuk.”

“Mijn favoriete bocht is bocht elf, die snel naar rechts gaat. Het geeft tevens een goed gevoel als je daar goed doorheen gaat. Het is ook belangrijk om de laatste bocht goed uit te komen, aangezien het rechte stuk lang is en je voldoende snelheid mee wilt nemen. Boedapest is een prachtige stad waar ’s avonds genoeg te doen is. Het hele team kijkt altijd naar deze race uit. Het is een van de warmste van het jaar, iets dat normaalgesproken goed voor ons is.”

“Duitsland was voor mij een van de meest krankzinnige en moeilijke races, maar het was geweldig om er uiteindelijk te winnen. We hebben allemaal erg goed samengewerkt en het is geweldig dat de pit crew weer een nieuw record te pakken heeft. En dat met negen pitstops! We gaan nu naar Hongarije en zijn klaar om alles te geven voor de zomerstop.”