Max na Spanje: 'Ik wil altijd winnen, maar dat zit er op dit moment niet in'

Gepubliceerd op 13 mei 2019 door Julien Lemmen

Afgelopen weekend pakte Max Verstappen zijn tweede podium van het seizoen door derde te worden in de Grand Prix van Spanje. Via een Skype-gesprek in het programma Peptalk van Ziggo Sport blikt Max terug op zijn optreden op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Op de vraag of de derde plek het optimale resultaat is, antwoordt Max: “Op dit moment wel. De kwalificatie was redelijk goed, want we zaten dicht achter Ferrari. Mercedes was veel te snel, maar over het algemeen konden we daar redelijk tevreden mee zijn. Natuurlijk wil ik persoonlijk zelf altijd winnen en de eerste zijn, maar dat zit er op dit moment niet in. Uiteindelijk stonden we na de race toch op het podium, dus dat was prima.”

Er wordt vervolgens teruggeblikt op de eerste ronde, waarin Max zich wist op te werken naar P3: “De start was redelijk goed”, laat de Nederlander weten. ”Vóór mij gingen ze met z’n drieën de bocht in. Ik dacht, ‘laten we even afwachten wat er gebeurt’. Daarna zat ik even klem, maar uiteindelijk kwam ik wel goed de bocht uit en vervolgens kon ik mooi buitenom bij bocht drie. Sebastian Vettel zat in de vuile lucht van Valtteri Bottas en verloor veel downforce. Ik reed buiten die twee auto’s om, dus kon ik mooi mijn eigen lijn rijden. Hierdoor heb ik het podium kunnen halen.”

Aankomend weekend staan op Circuit Zandvoort de Jumbo Racedagen weer op het programma. Max kijkt er naar uit om de talloze Nederlandse fans te vermaken met een aantal spectaculaire demo’s in de Red Bull Racing RB8 met een bulderende V8-motor: “Ik ga een mooie show weggeven met een mooi geluid, veel donuts en veel rook. Ik heb er absoluut heel veel zin in.”

Over het circuit in de duinen, dat volgens de geruchten volgend jaar op de Formule 1-kalender prijkt, zegt Verstappen het volgende: “Het circuit is heel uitdagend. Echt een ‘oldschool’-circuit zoals Suzuka. Je kan er weinig fouten maken, want dan hang je meteen in de muur, alleen kun je er op dit moment niet inhalen.”

Tenslotte wordt er vooruitgeblikt op de Grand Prix van Monaco. Is Red Bull Racing favoriet voor de overwinning in het prinsendom? ”Persoonlijk denk ik van niet”, zegt Max. “Als je naar de laatste sector kijkt in Barcelona, is Mercedes wel echt ontzettend snel, dus ze gaan er wel als favoriet heen.”