scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max kijkt uit naar Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort: 'Super mooi evenement'

Gepubliceerd op 17 april 2019 door Bryan van Berlo

Jumbo organiseert in samenwerking met Max Verstappen Management, Red Bull Nederland en Circuit Zandvoort op 18 en 19 mei de vierde editie van de Jumbo Racedagen op het historische circuit in Noord-Holland. Als voorproefje op dit grootste familie race-evenement van Nederland, kreeg een selecte groep studenten en journalisten vandaag de kans om aanwezig te zijn bij een exclusief interview met Max Verstappen en Jumbo CEO Frits van Eerd. Onder leiding van host Humberto Tan spraken zij tijdens dit interview onder andere over de samenwerking tussen Max en Jumbo, werd er vooruitgekeken naar de Jumbo Racedagen en werden de diverse programmaonderdelen gepresenteerd.

Max kijkt er ook dit jaar weer erg naar uit om naar Zandvoort te komen: “Ik denk dat het altijd mooi is om terug te komen naar Nederland, ook voor de fans die niet naar een Grand Prix kunnen gaan. Als dat dan ook nog kan met een V8-motor, die net wat beter klinkt dan een V6, maakt dat het alleen maar mooier. Hopelijk kunnen we weer wat nieuwe fans naar de Formule 1 trekken. Het blijft altijd een super mooi evenement om mee te maken.”

Ook Jumbo CEO Frits van Eerd vindt het een uniek evenement: “Het gebeurt nergens anders op deze manier, vooral als je ziet hoe mooi wij het merk Jumbo kunnen versleutelen in de autosport. Je hebt 100.000 mensen die op het evenement afkomen. Er zijn heel wat organisatoren van Grands Prix die hartstikke jaloers zijn op de bezoekersaantallen die wij voor een demonstratie krijgen, iets waar zij een heel raceweekend voor moeten organiseren.”

Jumbo werkt al vanaf het begin van Max zijn carrière in de autosport met de Nederlander samen. Hoe is zo’n onderlinge relatie? “Het merk Jumbo heeft als DNA het samen ondernemen en winnen”, vertelt van Eerd. “Met name dat winnen probeer ik met de sport heel erg te symboliseren. Het is geweldig dat Max zijn carrière in zo’n stroomversnelling terecht is gekomen en dat wij daarbij mochten zijn. Het is mooi dat je dat winnen dan samen zo kunt beetpakken.“

Max sluit zich hier bij aan: “Ik merkte vanaf het begin meteen dat Frits erg enthousiast was en een enorme autosportliefhebber is. Ik wilde ook winnen en ik denk dat zoiets dan ook gewoon super bij elkaar past.”

Ook Pierre Gasly komt naar Zandvoort
Uiteraard was er tijdens het gesprek ook aandacht voor de Jumbo Racedagen in mei. Met de Racedagen wil Jumbo haar klanten de gelegenheid geven om Max Verstappen en andere wereldtoppers van dichtbij in actie te zien. Aston Martin Red Bull Racing en haar coureurs Pierre Gasly en Max Verstappen zijn de grote publiekstrekkers tijdens dit familie-evenement. Er is echter voor de bezoekers nog veel meer te zien en te doen op het circuit van Zandvoort! Er zijn beide dagen diverse spectaculaire race-onderdelen op de baan te zien, zoals FIA WTCR met de beste tourwagencoureurs ter wereld, MAXX Formula met voormalig Formule 1-bolides en vlammende youngtimers en razendsnelle superkarts. Ook zijn er stuntshows, freestyle motorcross shows van FMX4EVER en er is weer volop entertainment en lekker eten voor de hele familie.

Bekende Nederlandse vrouwen racen tegen elkaar tijdens Ladies GT Race
Dit jaar wordt tijdens de Jumbo Racedagen voor de tweede keer de Ladies GT Race georganiseerd. Diverse bekende vrouwen en medewerksters van Jumbo hebben in de afgelopen maanden hun racelicentie gehaald en gaan op 18 en 19 mei strijden om de titel tijdens spannende onderlinge races. Deelnemers zijn onder andere presentatrice Kim Kötter, dj Eva Koreman, actrice Marly van der Velden, zangeres/presentatrice Romy Monteiro en zangeres Do.

Tickets Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen
De gratis duinkaarten voor de Jumbo Racedagen op 18 en 19 mei, zijn vanaf 24 april verkrijgbaar bij aanschaf van specifieke actieproducten bij Jumbo. Voor een uniek kijkje achter de schermen zijn kaarten voor de overdekte hoofdtribune, inclusief toegang tot de Formule 1-paddock, de populaire en gelimiteerde F1-Paddockkaarten en exclusieve pakketten voor de Max Verstappen Paddock Club, per direct te bestellen via www.circuitzandvoort.nl. Voor alle beschikbare voorverkoop-categorieën geldt op=op.