scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Horner na kwalificatie in China: 'Frustrerend, maar ook positief'

Gepubliceerd op 13 april 2019 door Bryan van Berlo

Christian Horner, teambaas van Aston Martin Red Bull Racing, liet na de kwalificatie voor de Grand Prix van China weten: “De kwalificatie was van de ene kant frustrerend, maar van de andere kant ook weer positief. Het is bemoedigend dat we beide auto’s op de derde startrij hebben staan. Vooral voor Pierre, die zijn beste kwalificatieresultaat tot nu toe evenaart. Het was echter frustrerend dat we niet voor de derde plek hebben kunnen strijden.”

“Beide auto’s waren door naar Q3 en Max en Pierre noteerden na hun eerste run respectievelijk de vierde en zesde tijd. Max wist zich voor zijn laatste run tussen de Ferrari’s te positioneren, maar helaas zat iedereen te dicht bij elkaar, waardoor Sebastian aan hem voorbij ging. Toen Max vervolgens weer een gat liet naar de Duitser werd hij gepasseerd door beide Renaults. Op dat moment had hij al zoveel tijd verloren dat hij het niet meer haalde om de ronde te beginnen. Hij zag dan ook als eerste het zwart-wit geblokt.”

“Pierre was hier helaas ook de dupe van, waardoor beide auto’s hun laatste run gemist hebben. Het gat naar de teams voor ons is in ieder geval een stuk kleiner dan in Bahrein, dus ik denk dat we een goede race kunnen hebben.”

Prijsvraag GP China: win de Red Bull Racing special edition China GP cap + Max Verstappen sleutelhanger met oordoppen!