Pirelli maakt bandenkeuzes GP China bekend

Gepubliceerd op 02 april 2019 door Johan Peeters

Pirelli, de bandenleverancier in de Formule 1, heeft de bandenkeuzes van de teams voor de Grand Prix van China bekendgemaakt. Tijdens het raceweekend op het Shanghai International Circuit hebben de teams de beschikking over de middelste drie compounds, namelijk de C2, de C3 en de C4. De C2(de hardste compound) is te herkennen aan de witte wangen terwijl de C3(medium) en C4(zacht) respectievelijk met een gele en rode wang zijn uitgerust.

Kijkend naar de lijst met bandenkeuzes valt meteen op dat bijna alle coureurs van de topteams een andere keuze gemaakt hebben, waarbij beide Ferrari’s en Pierre Gasly, met zeven sets zachte banden, voor de minst agressieve aanpak kozen. Charles Leclerc koos voor een setje mediums meer dan Sebastian Vettel en Gasly.

Bij de andere coureurs van de drie topteams zien we ook nog verschillende plannen van aanpak: Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Max Verstappen kozen allen voor acht setjes van de zachtste banden, waarbij Bottas en Max het met een setje mediums minder, en een setje harde banden meer, moeten doen dan regerend wereldkampioen Hamilton.

Overzicht van de bandenselectie voor de GP van China 2019: