scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max blikt terug op Bahrein: 'We hadden de snelheid niet'

Gepubliceerd op 01 april 2019 door Johan Peeters

Max Verstappen sloot op zondag de Grand Prix van Bahrein af op een kleurloze vierde stek. Een late safety car-periode, veroorzaakt door het stilvallen van beide Renaults, zorgde ervoor dat de Nederlander het uitzicht op een podiumfinish verloor. Via een Skype-gesprek in het programma Peptalk van Ziggo Sport blikt de Nederlander terug op zijn optreden in Bahrein en blikt hij vooruit naar de Chinese Grand Prix.

Max is vanwege een geplande test nog in Bahrein als hem de vraag wordt gesteld waar hij ontevreden over was, en wat er perfect verliep: "Nou ja, we hadden gewoon de snelheid niet, waardoor ik niet kon aanvallen. We hadden geen druk van achteren, dus er gebeurde voor mij niet zo heel veel. We hadden niet de grip aan de achterkant dit weekend. Dit circuit is heel gevoelig voor de achterbanden en dan gaat het niet. Tijdens de wedstrijd was er veel wind waardoor we geen goede balans konden vinden. Er waren windvlagen en dit was een van de moeilijkste wedstrijden ooit.”

Op de vraag of er updates aan de auto gepland staan voor de test in Bahrein, antwoordt Max: “Voor de test weet ik het niet, maar in de fabriek zijn ze druk bezig om zo snel mogelijk met nieuwe dingen te komen.”

Tot slot blikt Max nog even vooruit naar de komende race in China: “In Bahrein ging het niet goed, maar we staan derde in het kampioenschap. We proberen nu zo min mogelijk punten te verliezen en hopelijk zo snel mogelijk de auto onder controle te krijgen.”