Pirelli maakt bandenkeuzes GP Bahrein bekend

Gepubliceerd op 19 maart 2019 door Johan Peeters

Pirelli, de bandenleverancier in de Formule 1, heeft de bandenkeuzes van de teams voor de Grand Prix van Bahrein bekendgemaakt. Tijdens het raceweekend op het Bahrain International Circuit hebben de teams de beschikking over de hardste drie compounds, namelijk de C1, de C2 en de C3. De C1 (de hardste compound) is te herkennen aan de witte wangen terwijl de C2 (medium) en C3 (zacht) respectievelijk met een gele en rode wang zijn uitgerust.

Beide coureurs van Mercedes en Ferrari en Max Verstappen hebben precies dezelfde keuze gemaakt voor de race, die onder kunstlicht verreden gaat worden. Bij deze heren viel de keuze op negen setjes van de zachte band, drie setjes met mediums en één setje van de harde banden. Pierre Gasly wijkt daar vanaf: de Fransman in dienst van Aston Martin Red Bull Racing heeft een setje zachte banden verruild voor een setje van de harde banden.

McLaren en Williams kozen voor de meest conservatieve aanpak en kozen acht setjes van de zachtste band. De meest agressieve keuze is gemaakt door Nico Hülkenberg (Renault) en de coureurs van Scuderia Toro Rosso. Zij nemen allen tien sets van de zachte banden, twee setjes mediums en een setje van de hardste compound mee.

Overzicht van de bandenselectie voor de GP van Bahrein 2019: