Max blikt terug op Australië: 'Supermooi voor Honda'

Gepubliceerd op 18 maart 2019 door Johan Peeters

Max Verstappen sloot op zondag de Grand Prix van Australië af met een podiumplek. Via een Skype-gesprek in het programma Peptalk van Ziggo Sport blikt de Nederlander terug op zijn sterke optreden in Melbourne en blikt hij vooruit naar de komende race.

Hij is op maandag alweer teruggekeerd uit Australië als hem de vraag wordt gesteld of hij onderweg in het vliegtuig slaapt, of dat de race dan nog door zijn hoofd spookt: "Ik probeer tijdens de vlucht zoveel mogelijk te slapen", zegt Max, die toevoegt dat er verder toch niets te doen is in het vliegtuig.

Op de vraag of hij opkijkt van de prestaties van Mercedes, en vooral van Valtteri Bottas, antwoordt Max: “Daaruit blijkt wel dat je niks van de testdagen kunt zeggen. Iedereen dacht dat Ferrari heel sterk zou zijn. Ik denk dat Ferrari zelf ook wel een beetje verrast was dat ze niet zo snel waren, maar aan de andere kant is Melbourne ook wel een apart circuit.”

Je hebt achter zowel de Ferrari als de Mercedes gereden. Ferrari kon je hebben, maar waar was de Mercedes nog beter dan de Red Bull? Max: “Ik moet zeggen dat de medium bochten bij ons nog niet helemaal top waren, zeg maar de vierde- en vijfde versnellingsbochten, die konden nog wel wat beter.”

Je hebt sinds dit seizoen ook de “party mode-knop” tot je beschikking, heb je niet de neiging om die de hele tijd in te drukken? Max: “Nee, want je weet dat de motor het dan niet uithoudt.” Ook de inhaalactie op de Ferrari van Sebastian Vettel komt aan bod: “We hadden de “party-mode” aanstaan en dan zie je dat het met de topsnelheid al redelijk goed zit. En ook voor Honda was dit supermooi om op het circuit een Ferrari in te halen.”

Tot slot blikt Max nog even vooruit naar de komende race in Bahrein: “Het is nog even afwachten, het is natuurlijk nog een heel nieuwe auto en het kan best wel goed gaan op dat circuit. Normaal gezien ligt onze auto daar wel goed.”