Verstappen en Gasly geven Red Bull-showrun in Tokio: 'Gepassioneerde fans'

Gepubliceerd op 09 maart 2019 door Bryan van Berlo

Volgende week gaat het Formule 1-seizoen weer van start met de Grand Prix van Australië. Voorafgaand aan het raceweekend in Melbourne waren Max Verstappen en teamgenoot Pierre Gasly in Tokio te vinden voor een showrun. Op de 400 meter lange, door vele bomen omgeven Jingu Gaien Ginkgo Avenue, gaven beide coureurs van Aston Martin Red Bull Racing een V8-aangedreven RB7 uit 2011 de sporen, waarbij uiteraard ook de gebruikelijke donuts gedraaid werden ten overstaan van zo'n tienduizend enthousiaste fans. 

Japan is de thuisbasis van motorfabrikant Honda, dat Red Bull Racing vanaf dit jaar van hun krachtbronnen voorziet. Max geeft aan hoe de samenwerking met Honda tot nu toe is verlopen: “Het is natuurlijk van beide kanten iets nieuws”, vertelt de Nederlander. “Ik weet nog dat ik, voordat we onze shakedown in Silverstone hadden, nauwelijks heb kunnen slapen, omdat ik zo enthousiast was. Ik was dan ook positief verrast hoe goed de motor werkte.”

“Ook tijdens de wintertests in Barcelona verliep de samenwerking tussen Red Bull en Honda erg soepel. Ze deden precies wat ze moesten doen en iedereen was erg gefocust op hun taak. Het was interessant om te zien, maar ik ben erg blij dat we nu al op deze manier zijn kunnen beginnen.” Er zijn volgens Max dan ook enkele verschillen met voorafgaande jaren: “Iedereen weet precies wat zijn of haar taak is, en dat maakt het een stuk makkelijker. Als we feedback geven aan de engineers, denken ze gelijk aan hoe ze het beter kunnen maken en wordt er snel gehandeld. Dat vond ik een groot verschil met de jaren ervoor.”

Japan organiseert al sinds 1976 een Grand Prix. Buiten vier edities in Fuji (1976, 1977, 2007 en 2008), strijkt het Formule 1-circus al jaren neer op het circuit in Suzuka. Max gaat er ook dit jaar weer graag naartoe: “Suzuka zal voor mij altijd een speciale plek blijven, aangezien ik daar (in 2014) mijn Formule 1-debuut maakte tijdens een vrije training. Dat was toendertijd wel een beetje spannend, omdat het niet het makkelijkste circuit is om mee te beginnen. Ik vond het echter erg leuk en dat heb ik nog steeds als we er terugkeren. Ik heb er ook een aantal goede resultaten behaald en een aantal keer op het podium gestaan.”

De Nederlander hoopt er ook dit jaar weer van goeden huize te kunnen komen en de talloze fans een reden tot feest kunnen geven: “Ik hoop dat we er dit jaar weer een sterk weekend kunnen hebben, samen met de gepassioneerde fans. Misschien zijn oranje shirtjes wel iets, dat zou wel erg gaaf zijn!”

Speel mee met de Verstappen.nl-prijsvraag en win een AMRBR Driver Cap 2019 en 1:8 2016 Max Verstappen helmpje!