Toro Rosso voert lijst aan op donderdagochtend in Barcelona

Gepubliceerd op 21 februari 2019 door Niels Hendrix

Alexander Albon heeft donderdagochtend in Barcelona in zijn Honda-aangedreven Toro Rosso de snelste tijd (1:17.637) gereden. Charles Leclerc was voor Ferrari echter de meest productieve coureur, met 75 ronden achter zijn naam. De Monegask eindigde als vierde (1:18.046).

Pierre Gasly nam voor Aston Martin Red Bull Racing de honneurs waar, op deze laatste testdag van de eerste week. De Fransman ging het circuit 52 keer rond en eindigde als zevende (1:19.495).

De ogen waren vroeg in de ochtend gericht op Robert Kubica, die voor de eerste keer dit jaar zijn opwachting maakte in de Williams FW42. De geroutineerde Pool sloot de dag als tiende en laatste af, maar aangezien Williams gistermiddag pas voor het eerst de auto op de baan kreeg, is dat geen verrassing.

Ook Lando Norris wist de aandacht op zichzelf te vestigen, door bij het uitkomen van bocht vijf in het grind te belanden en daarmee een code rood te veroorzaken. De McLaren-coureur kwam uiteindelijk na 48 ronden tot de achtste tijd.

Mercedes-coureur Lewis Hamilton stond rond half twaalf bovenaan de lijst, toen hij zijn persoonlijk snelste ronde noteerde (1:17.977). Daar ging een half uur later Daniel Ricciardo in zijn Renault, op C5-banden, aan onderdoor: 1:17.785. Om 12:30 uur, een half uur voor de lunchpauze, noteerde Albon de snelste tijd van de ochtend, eveneens op de zachtste compound.

Uitslag donderdag 21 februari om 13.00 uur, Barcelona: