scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max geeft RB7 de sporen in Las Vegas: “Heb ervan genoten”

Gepubliceerd op 04 november 2017 door Bryan van Berlo

De Grand Prix van Brazilië staat pas volgende week op het programma, maar dat betekent niet dat Max Verstappen stil zit. De Nederlander heeft gisteravond tijdens SEMA Ignited, de officiële aftershow van de SEMA autobeurs in Las Vegas, een demo gegeven met de Red Bull Racing RB7.

Verstappen draaide onder de ogen van 25.000 toeschouwers verschillende donuts bij het Las Vegas Convention Center en liet het publiek genieten van het geluid van de V8-aangedreven bolide uit 2011, waarmee twee kampioenschappen behaald zijn.

“Allereerst wil ik Mobil 1 bedanken voor het feit dat ze ons naar SEMA hebben gebracht", vertelt Max. "Het was geweldig, en om voor zoveel gepassioneerde fans donuts te draaien was fantastisch. Ik heb er echt van genoten.“

Verstappen vertelt over de Red Bull Racing-auto waarmee hij zijn demonstratie gaf: "De RB7 is altijd goed om in te rijden. Het is een geweldige auto met een succesvolle historie. Het is volgens mij ook de eerste keer dat ik een show run onder kunstlicht heb gedaan. Door het gekleurde vizier zag alles er een beetje vreemd uit, maar het was gaaf!" Vooral de combinatie van de RB7 met de autobeurs in Las Vegas spreekt de Nederlander aan: "Simpelweg geweldig. Amerika houdt van snelheid en grote motoren. Ik denk dat Vegas daar een perfecte plek voor is."

Al vroeg in de middag aangekomen, bezocht Max de grote stand van partner Mobil 1, waar de Nederlander zich enkele uren heeft bezig gehouden met het zetten van handtekeningen, ontmoeten van fans en het geven van interviews. Tussendoor bezocht Max ook de Pirelli stand, waar nog meer handtekeningen werden gezet.

Max nam ook deel aan de SEMA show parade waarmee 1.100 auto’s gemoeid waren. De kersverse winnaar van de Grand Prix van Mexico zat eerst achter het stuur van een Aston Martin, alvorens op de passagiersstoel naast talkshowlegende Jay Leno plaats te nemen. Verstappen gaf Leno hierna nog een rondleiding van zijn RB7, waarna het tijd was voor de demonstratie.

Buiten de demo wil Las Vegas graag meer. Zo wordt er gedroomd over een tweede Grand Prix in de Verenigde Staten. Ook door Liberty Media: de nieuwe eigenaren van de Formule 1 spraken al eerder hun wens uit voor een tweede Grand Prix op Amerikaanse bodem. Naast Las Vegas, zijn ook New York, Miami en Los Angeles enkele kandidaten.