Tweede vrije training Shanghai afgelast. Max: "Afwachten tot morgen"

Gepubliceerd op 07 april 2017 door Niels Hendrix

Het raceweekend in China kende een valse start. Nadat in de eerste vrije training slechts een handvol ronden kon worden gereden, was de weerssituatie later op de dag nog beroerder. Vanwege de dichte mist boven Shanghai werd de tweede vrije training zelfs helemaal afgelast. De reden is een begrijpelijke, hoe vervelend ook: omdat de traumahelikopter niet bij het ziekenhuis kon landen, mocht er niet worden gereden.

In de vier rondjes die Max Verstappen in de ochtend op de natte baan wist te voltooien, noteerde de Red Bull Racing-coureur met 1:50.491 wel de snelste tijd. Aardig voor de statistieken, maar Max en zijn collega’s hadden liever de drie uur aan vrije training nuttiger gebruikt.

“Net zoals iedereen hebben ook wij vandaag niet veel kunnen rijden. Ik heb maar twee volledige ronden kunnen doen. Dus we hebben ook niet veel kunnen testen voor de auto”, aldus Max, die in de eerste vrije training in het nat als snelste rond ging. “Dat was nog wel positief, ook het gevoel met de auto, maar lang niet iedereen heeft kunnen rijden dus daar kijk ik niet al te veel naar.” Aan voorspellingen voor de rest van het weekend, waagt Max zich dan ook niet. “Ik heb nog geen idee hoe competitief we hier zijn op een normale, droge baan en of de updates die we hebben meegenomen, goed werken. Dat is afwachten tot morgen.”

De derde en laatste vrije training op zaterdag, wanneer het weerbeeld er gelukkig beter uitziet, staat van 6.00 tot 7.00 uur op het programma. De kwalificatie begint om 9.00 uur Nederlandse tijd. Zondag zal de race, mits het weer het toelaat, om 8.00 uur van start gaan.

Voor de prijsvraag die in samenwerking met Verstappenshop.nl is opgezet, is het op dit moment moeilijk om de rondetijd te gokken. Maar aangezien de prijsvraag sluit op het moment dat de race van start gaat, kan er desgewenst nog even nagedacht worden.

Klik hier om mee te spelen met onze prijsvraag en win een Red Bull Racing trui met capuchon!