Max Verstappen per direct in Red Bull Junior Team opgenomen

Gepubliceerd op 12 augustus 2014 door Niels Hendrix

Met de volgende officiële mededeling van Red Bull is Max Verstappen in het Red Bull Junior Team, het opleidingsprogramma van het Oostenrijkse Formule 1-team, opgenomen:

“We verheugen ons bekend te kunnen maken dat Max Verstappen onze uitnodiging om zich bij het Red Bull Junior Team te voegen heeft geaccepteerd. Dit is per direct en de 16-jarige Nederlandse coureur zal zijn seizoen in het FIA Formula 3 European Championship komend weekend op de Nürburgring voortzetten als Red Bull Junior bij het Van Amersfoort Racing team. Aansluitend zal hij in november deelnemen aan de prestigieuze Macau Grand Prix.”

“Het spreekt voor zich dat ik dolblij ben en me vereerd voel deel uit te maken van het Red Bull Junior Team, dat al zoveel coureurs succesvol tot in de Formule 1 heeft gebracht”, aldus Max. “Vanzelfsprekend grijp ik deze kans met twee handen aan om samen met Red Bull alles in het werk te stellen mijn carrière te ontplooien en maximaal te presteren. Ik wil Dr. Helmut Marko ontzettend bedanken voor zijn betrokkenheid bij de totstandkoming van dit contract en Red Bull voor het in mij gestelde vertrouwen.”

Red Bull Junior Max vervolgt: “Het Red Bull Junior Team stelt me in staat om veel te testen in de hogere klassen zoals Formule Renault 3.5. Vandaag al had ik mijn eerste testdag op de Red Bull Ring, welke zal helpen om uiteindelijk samen met alle ervaring en kennis van Red Bull tot een weloverwogen besluit over mijn verdere toekomst te komen.”